Smažené filety se studenou kari omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 200 ml majonéza 1 lžíce med 800 g filé z tresky hladká mouka 100 ml zakysaná smetana 1 lžíce citronová kůra strouhaný kokos mletý bílý pepř 1 hrst čerstvý kopr citronová štáva 1 - 2 lžičky mleté kari koření
Postup Smažené filety se studenou kari omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Filety z tresky bez kůže očistíme, osušíme a osolíme. Na obalování si připravíme strouhaný kokos, který promícháme s citronovou kůrou, prosátou mouku a vejce rozšlehaná se lžící vody
Majonézu prošleháme se zakysanou smetanou, kari kořením solí a pepřem. Pak do omáčky vmícháme med a podle chuti citronovou šťávu. Nakonec přidáme čerstvě nasekaný kopr. Omáčku necháme v chladu rozležet
Filety z tresky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, ochuceném strouhaném kokosu a opečeme na oleji dozlatova
Smažené filety z tresky podáváme se studenou kari omáčkou a pečeným bramborem.