Smažené filety se studenou kari omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
200 ml majonéza
1 lžíce med
800 g filé z tresky
hladká mouka
100 ml zakysaná smetana
1 lžíce citronová kůra
strouhaný kokos
mletý bílý pepř
1 hrst čerstvý kopr
citronová štáva
1 - 2 lžičky mleté kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Filety z tresky bez kůže očistíme, osušíme a osolíme. Na obalování si připravíme strouhaný kokos, který promícháme s citronovou kůrou, prosátou mouku a vejce rozšlehaná se lžící vody

  2. Majonézu prošleháme se zakysanou smetanou, kari kořením solí a pepřem. Pak do omáčky vmícháme med a podle chuti citronovou šťávu. Nakonec přidáme čerstvě nasekaný kopr. Omáčku necháme v chladu rozležet

  3. Filety z tresky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, ochuceném strouhaném kokosu a opečeme na oleji dozlatova

  4. Smažené filety z tresky podáváme se studenou kari omáčkou a pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!