Dietní vegetariánská směs ze špenátu, brambor a sóji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
česnek
sůl
mletá pálivá paprika
směs
450 g brambory
1 ks cibule
450 g mražený špenát
350 g mražená zelenina s kukuřicí
100 g sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 3 hrnce. Do jednoho z nich dáme mražený špenát, do zbývajících dvou nalijeme vroucí vodu rovnou z varné konvice, nebo do nich nalijeme vodu a čekáme, dokud se voda nezačne vařit.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a omyjeme. Vroucí vodu mírně osolíme (já osobně nesolím vůbec) a do jednoho hrnce dáme vařit připravené brambory a do druhého sójové maso. V obou případech čekáme, dokud se suroviny neuvaří, trvá to cca 20 minut.

  3. Mezitím omrkneme špenát. Jestli se už začal rozpouštět, přisypeme k němu mraženou zeleninu a mícháme. Ke špenátu přisypeme cibuli, prolisovaný česnek a stále mícháme. Plamen zmírníme a špenát necháme podusit.

  4. Uvařené brambory

  5. a sójové maso scedíme. Maso i brambory ještě pokrájíme na vhodnou velikost a přisypeme ke špenátu. Směs opatrně promícháme a ochutíme mletou chilli paprikou, která nejenže dodá směsi tu správnou chuť, ale také podporuje trávení. A zase - kdo je závislý na soli - osolí.

  6. Dietní vegetariánskou směs ze špenátu, brambor a sóji servírujeme teplou, nejlépe chutná ihned po uvaření. Jako příloha jsou vhodné nakládané okurky a rajčata.

  7. Recept je opravdu dietní. Lidem, kteří nejsou vegetariáni, doporučuji špenát ochutit spolu s cibulí a česnekem také rozšlehaným vajíčkem. Dále je zde možnost namixovat sójové maso s kuřecím, případně sójové maso zcela nahradit kuřecím masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!