Dietní rajčatová polévka s mozzarellou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
4 ks rajčata
bazalka
1 balení mozzarella
1 lžička olivový olej
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme do kříže a necháme spařit cca 5 minut v horké vodě. Po spaření rajčata oloupeme a nakrájíme na menší kostky

  2. Rajčata dáme znovu vařit, ochutíme. Po rozvaření rozmixujeme a přecedíme přes cednik do čistého hrnce, abychom neměli v polévce semínka. Dochutíme naposledy, přidáme bazalku a můžeme přidat i olivový olej

  3. Dietní rajčatovou polévku s mozzarellou podáváme teplou v misce a na povrch pokládáme mozzarellu

  4. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!