Dietní rajčatová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 ks česnek
sůl
1,5 kg rajčata
2 lžíce olivový olej
4 ks jarní cibulka
mletý barevný pepř
2 lžičky italské bylinky
1 - 2 špetky třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a taktéž nakrájíme na drobné kousky. Rajčata omyjeme, vykrojíme zelené části a zbytek rozkrájíme na kousky. Připravíme si bylinky - tymián, bazalku a oregano

  2. V hrnci rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibuli. Vsypeme česnek, necháme rozvonět a zasypeme rajčaty. Přidáme sůl, přikryjeme pokličkou a 10 minut podusíme. Poté přidáme podle chuti čerstvě namletý pepř, italské bylinky (čerstvé či sušené) a ještě 5 - 10 minut podusíme. Celou směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Poté rajčatovou polévku dochutíme třtinovým cukrem, solí, pepřem, bylinkami - všeho podle chuti

  3. Dietní rajčatovou polévku podáváme horkou. Přikusovat můžeme opečenou ciabattu nebo toast.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!