Grilované sardinky s česnekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 lžíce olej
1 lžíce sůl
1 snítka tymián
1/2 ks citron
4 - 6 ks sardinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme sardinky - otevřeme břišní dutinu a položíme rybu na prkénko kůží nahoru, stlačíme páteř dlaní od hlavy až po ocas, rybu otočíme a páteř vyndáme. V rybě přesto zůstanou malé a nepatrné kůstky, na které budeme muset být při konzumaci opatrní

  2. Připravíme si gril a položíme sardinky kůží nahoru, na pekáček či plech potřený olejem. Ryby osolíme a hojně potřeme česnekem, můžeme přidat čerstvý tymián či jiné koření na ryby

  3. Sardinky grilujeme z obou stran cca 4 - 6 minut, dokud nebudou do zlatova propečené

  4. Grilované sardinky s česnekem podáváme s plátkem citronu, opečeným bramborem, pečivem nebo salátem, hodit se bude i grilovaná zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!