Vepřové kotlety na dezertním víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g máslo 1,5 dl šlehačka 800 g vepřové kotlety pepř a sůl 2 dl dezertní víno nebo vermut 1 lžíce maizena
Postup Vepřové kotlety na dezertním víně
Postup přípravy receptu
-
Naklepeme kotlety a maso osolíme a opepříme. Každý kousek masa opečeme z obou stran na rozpáleném másle. Potom oheň zmírníme a dopečeme doměkka
Upečené maso vyjmeme a do tuku v pánvi nalijeme velmi opatrně víno. Jemně promícháme, povaříme a přidáme šlehačku s rozkvedlanou lžící maizeny. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí
Omáčku podle chuti dokořeníme a osolíme. Kotlety vrátíme do omáčky a prohřejeme. Kotlety poklademe na talířky, dozdobíme a můžeme podávat například s bramborem
Foto: www.profimedia.cz