Vepřové kotlety na dezertním víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g máslo
1,5 dl šlehačka
800 g vepřové kotlety
pepř a sůl
2 dl dezertní víno nebo vermut
1 lžíce maizena

Postup přípravy receptu

  1. Naklepeme kotlety a maso osolíme a opepříme. Každý kousek masa opečeme z obou stran na rozpáleném másle. Potom oheň zmírníme a dopečeme doměkka

  2. Upečené maso vyjmeme a do tuku v pánvi nalijeme velmi opatrně víno. Jemně promícháme, povaříme a přidáme šlehačku s rozkvedlanou lžící maizeny. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí

  3. Omáčku podle chuti dokořeníme a osolíme. Kotlety vrátíme do omáčky a prohřejeme. Kotlety poklademe na talířky, dozdobíme a můžeme podávat například s bramborem

  4. Foto: www.profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!