Cupcakes s griliášem a čokoládovým krémem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
180 g máslo
180 g máslo
350 ml mléko
1 lžička prášek do pečiva
200 ml podmáslí
160 g cukr krupice
100 g cukr moučka
70 g hořká čokoláda
1/2 lžičky citronová kůra
250 g polohrubá mouka
1 lžička vanilkový extrakt
1 balíček pudinkový prášek
1 hrst drcený griliáš na zdobení dortů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a solí Změklé máslo vložíme do mísy a ušleháme za postupného přidávání cukru do bělavé pěny. Dále postupně zašleháme vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Do této napěné směsi střídavě vmícháme mouku, podmáslí a griliáš

  2. Těstem naplníme silikonové formičky na cupcakes do výše 2/3 a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova. Upečené dortíky necháme zcela vychladnout

  3. Připravíme si krém. Ve 100 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek. Čokoládu nastrouháme nebo nakrájíme nadrobno. Zbývající mléko spolu s čokoládou přivedeme k varu a pak vmícháme rozpuštěný pudinkový prášek. Pudink povaříme do zhoustnutí a necháme zcela vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme hustý čokoládový pudink

  4. Griliášové cupcakes zdobíme čokoládovým krémem podle vlastní fantazie a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!