Cuketa se sekanými rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
2 stroužky česnek
sůl
tymián
bazalka
50 g hermelín
3 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
1 ks středně velká cuketa
1 plechovka nakládaná sekaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 200 °C

  2. Cuketu nakrájíme na plátky, plátky lehce posolíme a necháme 10 minut vypotit. Přebytečnou tekutinu setřeme papírovým ubrouskem. Mezitím si nakrájíme česnek na plátky a krátce jej orestujeme na trošce olivového oleje, ideálně na celokovové pánvi. Přidáme cukety a několik minut je prohříváme. Následně vlijeme konzervovaná rajčata, přidáme bazalku a tymián, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Směs můžeme dozdobit plátky sýra, například hermelínem

  3. Pánev přeneseme do vyhřáté trouby a nastavíme funkci grilování. Směs takto zapékáme asi deset minut

  4. Následně cuketu se sekanými rajčaty podáváme s bílým chlebem či ciabattou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!