Cuketa na topinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
6-8 stroužků česnek
2 lžičky sůl
4 ks cibule
1 kg cuketa
1-2 lžíce kapary
3 lžíce cukr krupice
125 ml olivový olej
2 lžíce červený vinný ocet
5 lžic worcesterská omáčka
400 g hustý rajčatový protlak
0 lžiček drcené chilli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, překrojíme na půl a potom nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cuketu nastrouháme nahrubo.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nastrouhanou cuketu, osolíme a mícháme další 3 minuty. Přidáme ostatní přísady - rajčatový protlak, vinný ocet, worcesterskou omáčku, kapary (nemusí být), drcené chilli a cukr.

  3. Směs dáme na zhruba 40 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Směs občas zamícháme. Hotovou směs plníme do horkých sklenic a zavíčkujeme.

  4. Cuketovou směs podáváme na toustu nebo topince se sýrem (třeba čedarem) a chorizem či čabajkou, směs můžeme i zamíchat do těstovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!