Cordon bleu se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

slanina
olej
vejce
strouhanka
hladká mouka
vepřové maso
uzený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Jednotlivé plátky masa naklepeme a poklademe podle velikosti plátků masa dvěma plátky slaniny a jedním plátkem uzeného sýru. Vepřové maso přeložíme na půl a pomůžeme si párátky

  2. Připravíme si dva hluboké talíře, v jednom bude strouhanka a v druhém smícháme hladkou mouku, vejce a trošku vody, tak aby konzistence nebyla řídká. Maso obalíme dvakrát, aby sýr nevytekl. Prvně v talíři s moukou a vejcem a poté v talíři se strouhankou

  3. Na pekáč dáme pečicí papír s trochou olejem a budeme péct v troubě. Po zhruba 10 minutách maso otočíme, každá strana by měla být dozlatova. Při otáčení jsem si pomohla obracečkou a vařečkou, ze kterých jsem si udělala klips. Cordon bleu je hotové a v oleji, který zbyl na pekáči, můžete opéct například brambory. My si k bramborům podáváme domácí kečup

  4. Cordon bleu se slaninou podáváme jako výborný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!