Jehněčí po mongolsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
1 ks červená paprika
sójová omáčka
jehněčí kýta
3 ks jarní cibulka
sezamový olej
kukuřičný škrob
řepkový olej
mletý černý pepř
rýžové víno
ústřicová omáčka
sezamová semínka
hoisin omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme a opepříme. Přidáme rýžové víno, sójovou omáčku, zasypeme škrobem a pořádně promícháme

  2. Jarní cibulku, zázvor, česnek, cibuli a papriku zbavenou jádřinců nakrájíme na kousky. Ve woku rozehřejeme olej, vložíme maso, necháme chvíli orestovat a vyndáme stranou. Teď na wok vlijeme kapku sezamového oleje a postupně přidáme česnek, cibuli, papriku, zázvor a jarní cibulku

  3. Přilijeme ústřicovou, hoisin a sójovou omáčku, promícháme a vložíme zpátky maso. Zasypeme cukrem a znovu promícháme

  4. Jehněčí po mongolsku přendáme na talíř, ozdobíme čerstvou jarní cibulkou, posypeme opraženými sezamovými semínky a podáváme s rýží

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!