Jehněčí roláda se špenátovou náplní recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3-4 lžíce olej
sůl
30 g máslo
2 ks cibule
vegeta
bílý pepř
1 dl smetana ke šlehání
300 g mražený špenát
500 g vykoštěné jehněčí hrudí

Postup přípravy receptu

  1. Necháme si rozmrazit špenát a mezitím oloupeme česnek a cibuli, které následně najmeno nasekáme. Cibuli s česnekem osmahneme na rozpáleném tuku dorůžova. Smícháme se špenátem, osolíme a opepříme. Můžeme přidat vegetu podle chuti

  2. Vykoštěné a odblaněné hrudí potřeme pepřem a solí. 2/3 špenátové směsi vložíme na maso, které pak zavineme jako roládu a převážeme provázkem. Roládu pečeme na pekáči s olejem v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia. Pečení trvá zhruba hodinu a půl. Při pečení musíme maso podlévat vodou a šťávou, která se z masa vysmažila

  3. Když je maso upečené, vyjmeme roládu z trouby, odstraníme nit a asi 10 minut necháme vychladnout. Procedíme omáčku, která se nám v pekáči vytvořila, smícháme ji se zbylým špenátem a smetanou. Vzniklou směs dochutíme dle potřeby solí, nebo vegetou a ještě několik minut samostatně povaříme

  4. Maso podáváme na horkých talířích (můžeme je nechat ohřát ve chladnoucí troubě) s vařenými brambory politými onou skvělou omáčkou

  5. (foto: www.profimedia.cz)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!