Cordon bleu s cizrnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

mletý pepř
4 plátky vařená šunka
1 svazek jarní cibulka
100 g předvařená cizrna
4 ks telecí plátek
podle chuti
sůl
na obalení
2 ks vejce
100 g hladká mouka
8 lžic ovesné vločky
2 snítky čerstvá petrželka
podle potřeby
máslo
olej na smažení
na ozdobu
bio citron

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli restujeme na másle asi 4 minutky. Přidáme cizrnu a krátc orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a odstavíme.

  2. Umyté telecí plátky lehce naklepeme a přiložíme plátky šunky, cizrnovou směs. Plátek masa přehneme a okraje dobře přitlačíme. Čerstvou petrželku najemno nasekáme a promícháme s ovesnou moukou. Okořeníme solí a pepřem. Vejce rozkvedláme.

  3. Maso obalíme v čisté hladké mouce, ve vajíčkách a nakonec v ovesné mouce s petrželkou. Snažíme se více tlačit u krajů. Na pánvi s olejem smažíme cordon bleu s cizrnou z obou stran dozlatova. Poté dáme papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  4. Cordon bleu s cizrnou ozdobíme plátkem citronu a podáváme teplé jen se salátem, nebo pečeným bramborem či kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!