Čokoládové brownies recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
200 g máslo
2 lžičky skořice
150 g ořechy
200 g cukr moučka
160 g hladká mouka
200 g hořká čokoláda
poleva
voda
100 g cukr krupice
na ozdobu
čokoládová rýže nebo hoblinky

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nasekáme nahrubo a necháme ji rozpustit ve vodní lázni. Mouku smícháme se skořicí a jemně mletými ořechy.

  2. Máslo utřeme s cukrem do hladké světlé pěny. Smícháme žloutky s tekutou čokoládou a zamícháme do pěny. Pak přidáme mouku a vymícháme do hladkého těsta. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny a velmi opatrně je zamícháme do těsta.

  3. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Na plechu necháme asi 60 minut vychladnout. Studený moučník rozkrájíme na kostky 5 x 5 cm (asi 20ks).

  4. Cukr smícháme s horkou vodou do husté cukrové polevy a jednotlivé kostky potřeme. Povrch brownies ozdobíme čokoládovými hoblinkami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!