Čočková bašta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
ocet
1 ks cibule
300 g čočka
hladká mouka
400 g uzené maso
sterilované okurky
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso vložíme do vody, přivedeme k varu a vroucí vodu slijeme. Maso zalijeme novou vodou a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme a vývar odložíme

  2. Propláchnutou a předem namočenou čočku zalijeme vodou tak, aby byla potopená a uvaříme ji téměř doměkka. Uvařenou čočku scedíme

  3. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a osmahneme. Cibulovou jíšku zalijeme 100 ml vývaru z uzeného masa, dobře promícháme a povaříme. Do tohoto základu vmícháme čočku. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, opepříme, okyselíme, osolíme a krátce povaříme

  4. Čočkovou baštu podáváme s kousky chleba a plátkem uzeného masa

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!