Řecká čočková bezmasá polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
1 plechovka rajčatový protlak
1 balíček čočka
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
4 - 5 lžic olivový olej
chilli koření
4 kuličky celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čočku si den před vařením naložíme do hrnce s vodou

  2. Na dno kotlíku nebo hrnce nalijeme přibližně půl centimetru olivového oleje a zapneme sporák. Nakrájíme si jednu cibuli, vsypeme ji do horkého oleje a necháme zesklovatět. Mezitím si oloupeme podle chuti 5 - 7 stroužků česneku, z nichž 3 utřeme se solí a ostatní nakrájíme a přidáme k cibuli. Všechno to dáme do kotlíku a přidáme rajčatový protlak, bobkový list, 4 kuličky nového koření a třeba nějaký pepř, chilli koření apod

  3. Do takto připraveného hrnce nalijeme čočku i s nálevem, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 2 - 3 minuty na velkém ohni, potom snížíme intenzitu a necháme 20 minut povařit. Někdy je nutné přilévat vodu, aby nebyla polévka moc hustá. Během přípravy musíme hlídat, aby nám nevytekla pěna, která to ráda dělává

  4. Řeckou čočkovou bezmasou polévku můžeme nakonec doladit trochou smetany a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!