Řecká čočková bezmasá polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek sůl 1 ks cibule 1 plechovka rajčatový protlak 1 balíček čočka 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 4 - 5 lžic olivový olej chilli koření 4 kuličky celý pepř
Postup Řecká čočková bezmasá polévka
Postup přípravy receptu
-
Čočku si den před vařením naložíme do hrnce s vodou
Na dno kotlíku nebo hrnce nalijeme přibližně půl centimetru olivového oleje a zapneme sporák. Nakrájíme si jednu cibuli, vsypeme ji do horkého oleje a necháme zesklovatět. Mezitím si oloupeme podle chuti 5 - 7 stroužků česneku, z nichž 3 utřeme se solí a ostatní nakrájíme a přidáme k cibuli. Všechno to dáme do kotlíku a přidáme rajčatový protlak, bobkový list, 4 kuličky nového koření a třeba nějaký pepř, chilli koření apod
Do takto připraveného hrnce nalijeme čočku i s nálevem, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 2 - 3 minuty na velkém ohni, potom snížíme intenzitu a necháme 20 minut povařit. Někdy je nutné přilévat vodu, aby nebyla polévka moc hustá. Během přípravy musíme hlídat, aby nám nevytekla pěna, která to ráda dělává
Řeckou čočkovou bezmasou polévku můžeme nakonec doladit trochou smetany a podáváme.