Čočka v rajčatovém protlaku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
40 g tuk
1 ks cibule
300 g čočka
3 lžíce rajský protlak
podle chuti
cukr
sůl
ocet
kari koření
mletý černý pepř
příloha
4 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Přebranou a opranou čočku uvaříme. Nedáváme vody mnoho, aby se čočka nesloupla. Vodu nesolíme!

  2. Na tuku a oleji zpěníme cibuli a pokrájený česnek, přidáme rajčatový protlak a kari koření.

  3. Směs smícháme s uvařenou čočkou, osolíme, opepříme a dochutíme octem a špetkou cukru.

  4. Čočku v rajčatovém protlaku podáváme se sázenými vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!