Cmunda po kaplicku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na smažení
mletý černý pepř
500 g uzený bok
příloha
cukr
sůl
30 g tuk
1 ks cibule
kmín
10 g hladká mouka
500 g kysané zelí
těsto
3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
900 g brambory
1 dl mléko
majoránka
200 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli stát a přebytečnou vodu slijeme. Do brambor přimícháme mouku, mléko, vejce, utřený česnek se solí, mletý pepř a majoránku.

  2. Těsto po částech lijeme na vymazanou pánev a pečeme z obou stran dozlatova. Bramboráčky nebo také cmundu uchováme v teple.

  3. Uzený bůček opláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme na plátky.

  4. Kysané zelí zalijeme vařící vodou, přidáme kmín a pod pokličkou dusíme doměkka. K téměř měkkému zelí přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a osmahlou s trochou mouky na tuku. Zelí ochutíme solí a cukrem.

  5. Bramborák potřeme zelím, do středu položíme plátek bůčku a přehneme. Cmundu po kaplicku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!