Křupavá chlumecká cmunda recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
500 g brambory
10 cl mléko
majoránka
mletý bílý pepř
3 lžíce polohrubá mouka
drcený kmín
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme na jemno a vymačkáme z nich všechnu vodu. Přidáme mléko, česnek utřený se solí, vejce, drhnutou majoránku, kmín a nakonec mouku a vymícháme těsto, které necháme chvíli odpočinout

  2. Na pánvi rozpálíme tuk, naběračkou nalijeme těsto a stěrkou rozetřeme na tenkou placku. Smažíme z obou stran dozlatova

  3. Vynikající jsou se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!