Citronový krém na zákusky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

220 g cukr
3 ks vejce
100 g máslo
2 ks žloutek
1 ks vanilkový cukr
1 lžička maizena
3 ks bio citron

Postup přípravy receptu

  1. Ze 3 důkladně omytých citronů nastrouháme kůrku. Vymačkáme všechnu šťávu, kterou přefiltrujeme a ve šťávě rozpustíme lžičku maizeny.

  2. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s cukrem za stálého míchání. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme rozkvedlané vejce se žloutky, citronovou šťávu, nastrouhanou kůru a vanilkový cukr. Stále mícháme, ale dáváme pozor, at krém nepřivedeme k varu, jinak se vejce srazí! Mícháme, dokud krém nezhoustne. To poznáme tak, že nebude téct z vařečky. Jakmile krém dobře drží na vařečce, ihned ho odstavíme.

  3. Nakonec citronový krém propasírujeme, ať máme jen hladký krém bez hrudek a bez citronové kůry. Citronový krém na zákusky vydrží v lednici i pár dní. Místo citronů můžeme tímto způsobem krém připravit i z pomerančů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!