Citronový krém na zákusky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 220 g cukr 3 ks vejce 100 g máslo 2 ks žloutek 1 ks vanilkový cukr 1 lžička maizena 3 ks bio citron
Postup Citronový krém na zákusky recept
Postup přípravy receptu
-
Ze 3 důkladně omytých citronů nastrouháme kůrku. Vymačkáme všechnu šťávu, kterou přefiltrujeme a ve šťávě rozpustíme lžičku maizeny.
Ve vodní lázni rozpustíme máslo s cukrem za stálého míchání. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme rozkvedlané vejce se žloutky, citronovou šťávu, nastrouhanou kůru a vanilkový cukr. Stále mícháme, ale dáváme pozor, at krém nepřivedeme k varu, jinak se vejce srazí! Mícháme, dokud krém nezhoustne. To poznáme tak, že nebude téct z vařečky. Jakmile krém dobře drží na vařečce, ihned ho odstavíme.
Nakonec citronový krém propasírujeme, ať máme jen hladký krém bez hrudek a bez citronové kůry. Citronový krém na zákusky vydrží v lednici i pár dní. Místo citronů můžeme tímto způsobem krém připravit i z pomerančů.