Citronové kuřecí maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.8 kostky máslo
2 ks cibule
2 ks citron
bylinky
1 kg kuřecí maso
300 ml vývar z kostky
koření na gyros

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Podle potřeby je nakrájíme plátky podle porcí. Pak je potřeme kořením na gyros a jemně opepříme. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Rozehřejeme si troubu. Citrony pořádně omyjeme, případně spaříme a ostrouháme z nich kůru. Pak ze poválíme po stole a vymačkáme z nich šťávu.

  3. Do pekáče dáme máslo a pekáč vložíme asi na 2 minuty do trouby, aby se máslo rozpustilo. Pak do něj přidáme koření na gyros a bylinky, polovinu citronové šťávy, polovinu cibule a kuřecí maso. Nakonec maso posypeme citronovou kůrou a druhou polovinou cibule dáme zapéct.

  4. Podle potřeby maso otáčíme a podléváme vývarem a vypečenou šťávou. Asi 10 - 15 minut před dopečením maso podlijeme zbylou citronovou šťávou.

  5. Masíčko krásně voní po citronu, másle a bylinkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!