Čínský čajový pudink recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks bílek
2 lžičky cukr moučka
2 lžičky rýžové víno
1,5 lžíce rýžová mouka
1 lžička čajové lístky

Postup přípravy receptu

  1. Parní hrnec nebo hrnec s pařáčkem naplníme vodou, kterou přivedeme k varu. Zvlášt dáme vařit do hrnce nebo do varné konvice 1,5 šálku vody

  2. Čajové lístky vložíme do malé čajové konvice a zalijeme malým množstvím horké vody. Po 5 sekundách vodu slijeme a konvici naplníme horkou vodou. Necháme stát 3 minuty, aby se čajové lístky vylouhovaly

  3. Zatímco se louhuje čaj, smícháme v misce bílky, moučkový cukr, rýžové víno, mouku a špetku soli. Vytvoříme asi 1/2 šálku směsi, kterou vmícháme do šálku horkého čaje

  4. Směs rozdělíme do malých misek nebo šálků, které by měly být tak velké, aby se vešly vedle sebe do pařáku v parním hrnci. Vaříme v páře asi 12-15 minut na mírném ohni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!