Čína ze sóji recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička koření na čínu
1 lžíce olivový olej
1,5 lžička sójová omáčka
1/2 kostky zeleninový bujón
1 lžička mletá sladká paprika
1 balíček sójové kostky
5 hrstí čerstvá zelenina
100 g eidam (45%)

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou zeleninu (barevnou papriku, okurek, cherry rajčátka apod.) očistíme a nakrájíme na kousky. Sýr nakrájíme na kostičky

  2. Uvaříme si sójové kostky podle návodu na obalu. Vhodíme je do vroucí vody s bujónem a asi 15 - 20 minut povaříme. Potom sóju slijeme, vymačkáme přebytečnou vodu a necháme okapat

  3. Na olivovém oleji osmahneme zprudka zeleninu, přidáme sójové kostky a dochutíme - kořením na čínu, sójovou omáčkou. Promícháme a necháme zhruba 5 minut restovat. Nakonec vmícháme mletou papriku a už jen krátce prohřejeme. Do odstavené číny přidáme na kostičky nakrájený sýr a ihned rozdělíme na porce

  4. Čínu ze sóji podáváme s brambory na jakýkoliv způsob, ale klidně i s pečivem nebo samotnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!