Krůtí plátky se salsou verde - zelenou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 sklenka voda
2 lžíce olivový olej
0,5 sklenek suché bílé víno
mletý černý pepř
4 plátky krůtí prsa
salsa verde

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí plátky (á 120 g) opláchneme, osušíme, lehce naklepeme a potřeme salsou verde - zelenou omáčkou

  2. Ve větší pánvi rozehřejeme trošku oleje, do kterého vložíme plátky masa a zprudka opečeme z obou stran. Plátky masa podlijeme suchým vínem a necháme víno vyprchat

  3. Po vyprchání vína maso podlijeme vodou, ve které jsme promíchali lžíci salsa verde - zelené omáčky. Omáčku s masem provaříme a vypneme. Pokud potřebujeme, dochutíme omáčku solí a čerstvě mletým pepřem, ale omáčka je už dost ochucená

  4. Krůtí plátky se salsou verde - zelenou omáčkou podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!