Krůtí polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1/2 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
libeček
bobkový list
nové koření
50 g sterilovaná kukuřice
50 g sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
200 g krůtí maso
50 g těstoviny do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme. Krůtí odřezky i kosti nebo maso ještě podle potřeby očistíme, omyjeme a přidáme spolu se zeleninou do hrnce. Vše zalijeme vodou a společně dáme vařit

  2. Zatím si oloupeme cibuli a spolu s kořením ji přidáme do základu polévky. Maso a zeleninu vaříme doměkka. Zatím si uvaříme těstoviny

  3. Pak polévku scedíme, kosti a koření vybereme, kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a spolu s masem vrátíme do vývaru. Do polévky přidáme scezenou kukuřici, hrášek (můžeme použít i mražené), pokrájený libeček a uvařené scezené těstoviny (drobení), krátce povaříme

  4. Krůtí polévku podáváme spíše teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!