Čína z květáku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 ks pórek
1 ks květák
20 dkg anglická slanina
1 ks červená paprika
1 ks červená cibule
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
směs
2 ks vejce
2 lžíce solamyl
1 lžička koření gyros
4 lžíce sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák rozdělíme na růžičky a krátce povaříme. Květák povaříme opravdu jen krátce, nemá být moc měkký. V misce smícháme sójovou omáčku, koření na gyros, solamyl a dvě vejce. Květák obalíme ve směsi. Cibuli, papriku a pórek nakrájíme na nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme také na nudličky.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou anglickou slaninu, přidáme květák a zeleninu. Zprudka opékáme, až květák zezlátne, trošku podlijeme vodou, zakápneme sójovou omáčkou a jen krátce prohřejeme.

  3. Čínu z květáku podáváme samotnou nebo pro větší jedlíky s pečivem či brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!