Čína šup šup recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 300 g kuřecí prsa 1 špetka muškátový oříšek 1 lžíce škrobová moučka 400 g kořenová zelenina podle potřeby olivový olej na smažení podle chuti mletý zázvor
Postup Čína šup šup recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na malé nudličky a vložíme na rozpálenou pánev. Smažíme na oleji dozlatova, pak přidáme kořenovou zeleninu. Nejlépe mraženou zeleninu pod svíčkovou. Lze použít i čerstvou zeleninu nakrájenou na nudličky, předem očištěnou (mrkev, celer, petržel). Podlijeme vodou, podusíme doměkka a občas podlijeme, občas promícháme.
Ke konci varu zalijeme čínu vodou s rozkvedlaným škrobem. Osolíme, ochutíme zázvorem a špetkou muškátu (ale opravdu jen na špičku nože).
Čínu šup šup podáváme s vařenou rýží.