Čína šup šup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
300 g kuřecí prsa
1 špetka muškátový oříšek
1 lžíce škrobová moučka
400 g kořenová zelenina
podle potřeby
olivový olej na smažení
podle chuti
mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé nudličky a vložíme na rozpálenou pánev. Smažíme na oleji dozlatova, pak přidáme kořenovou zeleninu. Nejlépe mraženou zeleninu pod svíčkovou. Lze použít i čerstvou zeleninu nakrájenou na nudličky, předem očištěnou (mrkev, celer, petržel). Podlijeme vodou, podusíme doměkka a občas podlijeme, občas promícháme.

  2. Ke konci varu zalijeme čínu vodou s rozkvedlaným škrobem. Osolíme, ochutíme zázvorem a špetkou muškátu (ale opravdu jen na špičku nože).

  3. Čínu šup šup podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!