Jemný koláč s rebarborou a jahodami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks žloutek
6 lžic mléko
100 g tuk
3 ks bílek
150 g cukr krupice
100 g cukr moučka
250 g rebarbora
150 g hladká mouka
50 g strouhaný kokos
tuk na vymazání
1 lžička kypřící prášek
hrubá mouka na vysypání
50 g kukuřičný škrob
250 g čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostky, které vsypeme do vroucí vody na 20 vteřin, ihned je scedíme a propláchneme studenou vodou. Jahody umyjeme, odstopkujeme a nakrájíme na kousky. Koláčovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C

  2. Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem a kukuřičným škrobem. Těsto vlijeme do připravené koláčové formy. Těsto vložíme do trouby a předpečeme asi jen 15 minut

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě prošleháme. Nakonec opatrně vmícháme kokos, rebarboru a jahody. Směs navršíme na předpečený koláč a dopékáme ještě 15 minut

  4. Jemný koláč s rebarborou a jahodami nakrájíme na kousky, necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!