Jemný koláč s jahodami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 ml mléko
4 - 5 lžic cukr moučka
ovoce
2 lžíce slunečnicový olej
200 ml zakysaná smetana
22 dkg polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
sádlo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do misky postupně dáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr moučka, mléko, zakysanou smetanu, slunečnicový olej, vejce a dobře promícháme

  2. Těsto nalijeme do sádlem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Na těsto poklademe jahody nebo jiné ovoce podle chuti. Já použila jahody z plechovky, ale můžeme použít jakékoliv ovoce (čerstvé nebo kompotované)

  3. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Ke konci pečení zkoušíme špejlí, jestli je těsto upečené

  4. Jemný koláč s jahodami pocukrujeme, nakrájíme a podáváme jako vynikající vláčný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!