Čína s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
1 lžička sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžička cukr krystal
2 lžíce slunečnicový olej
3 lžičky sojová omáčka
2 lžičky kari koření
3 ks vepřová kotleta
1 lžička mletá sladká paprika
příloha
1 balíček rýže

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nebo případně kuřecí prsa a cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a důkladně smícháme s vejcem, slunečnicovým olejem, sojovou omáčkou, cukrem, mletou sladkou paprikou, solí a kari kořením. Poté dáme směs do lednice minimálně na 30 minut. Čím déle, tím lépe, můžeme nechat i přes noc.

  2. Po uplynulém čase vyndáme směs z lednice a dáme na pánev. Rýži uvaříme podle návodu na krabici od rýže. Dále zapneme sporák, položíme na něj pánev se směsí a čekáme cca 5 minut. Mezitím však směs mícháme, až bude maso vypadat usmaženě, vypneme sporák.

  3. Čínu s vepřovým masem podáváme spolu s rýží na talíř.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!