Cibulová polévka s hermelínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
125 ml bílé víno
mletý bílý pepř
500 ml zeleninový vývar
1 lžička drcený kmín
750 g cibule (i červená)
příloha
1 ks hermelín
4 plátky pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Podlijeme vývarem i vínem, ochutíme solí, pepřem a kmínem a na středním plameni vaříme asi 20 minut.

  2. Hermelín nakrájíme na 8 plátků. Čtyři plátky bagety nebo veky obložíme po dvou plátcích hermelínu a v předehřáté troubě (250 °C) rychle zapečeme.

  3. Misky naplníme cibulovou polévkou a na povrch položíme plátek pečiva s hermelínem. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!