Cibulová polévka s hermelínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 125 ml bílé víno mletý bílý pepř 500 ml zeleninový vývar 1 lžička drcený kmín 750 g cibule (i červená) příloha 1 ks hermelín 4 plátky pečivo
Postup Cibulová polévka s hermelínem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Podlijeme vývarem i vínem, ochutíme solí, pepřem a kmínem a na středním plameni vaříme asi 20 minut.
Hermelín nakrájíme na 8 plátků. Čtyři plátky bagety nebo veky obložíme po dvou plátcích hermelínu a v předehřáté troubě (250 °C) rychle zapečeme.
Misky naplníme cibulovou polévkou a na povrch položíme plátek pečiva s hermelínem. Ihned podáváme.