Dýňová polévka se smetanou a slaninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 ks pórek
1 kg dýně
2 lístky bobkový list
60 ml zakysaná smetana
1 lžička kari koření
100 g anglická slanina
140 g červená čočka
1,5 l zeleninový vývar
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka. Dužinu dýně nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme

  2. V hrnci na másle osmažíme pórek, přidáme nakrájenou dýni, čočku, utřený česnek a bobkový list. Chvíli při stálém míchání smažíme a potom zalijeme vývarem. Když dýně změkne, polévku bez bobkového listu rozmixujeme

  3. Slaninu nakrájíme na plátky nebo kostičky, které orestujeme na teflonové pánvi bez oleje do křupava. Smetanu promícháme s kari kořením, pepřem a solí. Polévku rozdělíme do misek a ozdobíme smetanou s křupavou slaninou

  4. Dýňovou polévku se smetanou a slaninou ihned podáváme na stůl

  5. Foto: Thinkstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!