Cibulová polévka s brynzou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l voda 150 g brynza 100 ml bílé víno 3 ks velká cibule 1 kostka zeleninový bujón 1 svazek mladá cibulka 2-3 ks bílá houska podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Cibulová polévka s brynzou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme dozlatova na pánvi. Podlijeme bílým vínem a necháme povařit. Přilijeme vodu, kostku bujónu, osolíme, opepříme a necháme povařit.
Houstičky si nakrájíme na plátky, lehce opečeme v toastovači (nasucho).
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Do misek nalejeme polévku, zasypeme cibulkou a přiložíme plátek housky na něž položíme tři kopečky brynzy.
Zapečeme v předehřáté troubě a jarní cibulovou polévku s vínem a brynzou můžeme zatepla podávat.