Cibulová polévka s brynzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
150 g brynza
100 ml bílé víno
3 ks velká cibule
1 kostka zeleninový bujón
1 svazek mladá cibulka
2-3 ks bílá houska
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme dozlatova na pánvi. Podlijeme bílým vínem a necháme povařit. Přilijeme vodu, kostku bujónu, osolíme, opepříme a necháme povařit.

  2. Houstičky si nakrájíme na plátky, lehce opečeme v toastovači (nasucho).

  3. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Do misek nalejeme polévku, zasypeme cibulkou a přiložíme plátek housky na něž položíme tři kopečky brynzy.

  4. Zapečeme v předehřáté troubě a jarní cibulovou polévku s vínem a brynzou můžeme zatepla podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!