Maminčiny francouzské brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
6 ks vejce
1,5 kg brambory
vegeta
200 g šunkový salám
200 g turistický salám

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Mezitím si uvaříme i vajíčka. Brambory i vajíčka oloupeme. Pekáček si vymažeme olejem

  2. Brambory krájíme na plátky a pokládáme na dno pekáčku. Osolíme a posypeme vegetou, poklademe plátky šunkového salámu a na to poklademe vajíčka nakrájená na kolečka. Na to zase poklademe plátky brambor a opět osolíme a posypeme vegetou. Poklademe plátky turistického nebo jiného suchého salámu a vajíček. A naposledy poklademe plátky brambor, které jemně polijeme olejem. Maminčiny francouzské brambory osolíme a posypeme vegetou nebo grilovacím kořením. Dáme péct do předehřáté trouby asi na 30 minut

  3. Upečené maminčiny francouzské brambory ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!