Cibulová marmeláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
70 g máslo
2 ks cibule
3 lžíce brandy
3 lžíce olivový olej
muškátový oříšek
chilli koření
5 ks červená cibule
mletý černý pepř
2-3 lžíce přírodný hnědý cukr
3-4 lžičky vinný ocet (červený)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli na tenká kolečka. Čím tenčí kolečka budou, tím dřív budeme mít hotovo.

  2. V kastrůlku zpěníme máslo s olejem. Vsypeme cibuli a asi 10 minut ji necháme jen velmi zvolna restovat na mírném ohni. Pak přisypeme česnek. Přidáme polovinu cukru a octa a vše necháme 20 minut dusit.

  3. Směs lehce osolíme a opepříme. Přidáme špetku chilli koření a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Směs promícháme a ochutnáme. Podle chuti přidáme zbylý cukr a ocet.

  4. Směs necháme asi 5 minut dusit a přilijeme do ní brandy. Směs necháme na ohni pomalu karamelizovat a odpařit z ní většinu tekutiny. Prostě aby měla vzhled klasické marmelády.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!