Bramborový guláš z červené čočky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

15 g olej
sůl
250 g brambory
50 g cibule
hladká mouka
100 g červená čočka
drcený kmín
mletá sladká paprika
petželová nať
100 g vegetariánský turisťák

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Vegetariánský turisťák nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno

  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Když je cibule měkká, zaprášíme ji mletou paprikou a zalijeme asi 500 - 750 ml vody. Necháme ještě chvíli povařit a přisypeme sůl a kmín. Přidáme syrové brambory, vaříme zhruba 5 minut a potom přidáme červenou čočku (v suchém stavu, není potřeba ji namáčet)

  3. Vaříme asi 10 minut pod pokličkou, dokud nejsou brambory i čočka měkké. Pokud se nám zdá guláš řídký, zahustíme ho hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. Nakonec přidáme nakrájený vegetariánský turisťák a nasekanou petrželovou nať

  4. Bramborový guláš z červené čočky ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!