Bramborový knedlík s cuketou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
250 g cuketa
1 lžíce hrubá mouka
1 balíček bramborové knedlíky v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Mladou cuketu podélně rozkrojíme na 4 části. Prsty vyškrábeme střed se semeny a nožem odkrojíme zelenou část. Cuketu rozmixujeme se 100 ml vody na kaši. Přelijeme do odměrky a doplníme vodou na 400 ml. Cuketu vylijeme do zadělávací mísy, rozmícháme v ní vejce a přisypeme suchou směs na knedlíky. Rychle vařečkou promícháme a necháme těsto 15 minut odpočinout

  2. Dáme vařit dostatečné množství vody. Těsto přendáme na pracovní plochu a můžeme, ale nemusíme, zpracovat ještě trochu rukou. Vyválíme šišku, kterou rozkrájíme na na 5 - 6 dílů. Převálením upravíme na knedlíkový tvar. Na pracovní plochu dáme nepatrně hrubé mouky a knedlíky na ní jen převálíme. Vkládáme je do vroucí osolené vody, opatrně je vařečkou nadzvedneme ode dna a více nemícháme. Asi po 15 minutách knedlíky vyplavou, počkáme ještě 2 minuty a knedlíky vyjmeme z vody. Horké je nakrájíme nití, studené nožem

  3. Bramborový knedlík s cuketou podáváme se zelím a pečeným masem, je dobrý ke gulášům. Lze jej užít i jako knedlík s vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!