Cibulová francouzská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
5 šálků vývar
55 g máslo
750 g cibule
2 lžičky hladká mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce vložíme máslo a cibuli. Smažíme za častého míchání zvolna asi 35 minut dozlatova.

  2. Pak přidáme mouku a česnek a ještě chviličku smažíme. Přiléváme vývar nebo vodu s bujónem. Cibulovou polévku vaříme ještě asi 20 minut. Dochutíme solí a pepřem, pro dospělé přilijeme trochu bílého vína.

  3. Cibulová francouzská polévka je nejlepší teplá. Lze doplnit opečenými plátky veky a nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!