Cibulová čmajda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 svazek jarní cibulka
2 ks červená cibule
200 ml rajčatové pyré
1 lžíce třtinový cukr
2 ks cibule šalotka
podle chuti
sůl
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Všechny druhy cibule očistíme. Červenou cibuli a šalotku nakrájíme na tenké měsíčky a opečeme na hluboké pánvi na másle. Vmícháme nakrájenou jarní cibulku a znovu opečeme. Pak zasypeme třtinovým cukrem, který necháme zkaramelizovat.

  2. Zkaramelizovanou cibuli zalijeme rajčatovým pyré, dochutíme oreganem a necháme zredukovat do husté konzistence. Nakonec cibulovou čmajdu osolíme.

  3. Cibulovou čmajdu podáváme na topinkách a toastech. Chutná výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!