Rybízová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
5 lžic mléko
160 g tuk
1/2 balíčku prášek do pečiva
12 lžic cukr moučka
600 g rybíz
250 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 175 °C, hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků

  2. Změklý tuk rozetřeme s polovinou cukru a postupně přidáváme žloutky. Do lehké pěny vmícháme mléko a třetinu mouky

  3. Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbytek cukru, znovu vyšleháme a lehce vmícháme do žloutkové pěny společně se zbytkem prosáté mouky smíchané s kypřícím práškem do pečiva

  4. Těsto nalijeme do připraveného plechu a poklademe ovocem. Rybízovou bublaninu vložíme do trouby a zvolna upečeme dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!