Cibulačka s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 l voda
100 g hrubá krupice

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si suroviny - vodu, velkou cibuli, sádlo, sůl, krupici, vejce. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  2. Na sádle osmažíme dozlatova cibuli. Zalijeme ji vodou a 10 minut vše povaříme. Krupici osmažíme na suché pánvi dorůžova, přidáme do polévky a 5 minut povaříme. Cibulačku okořeníme podle chuti a zalijeme rozkvedlaným vejcem. Cibulačku s vejcem již jen krátce povaříme, než se vejce srazí.

  3. Cibulačku s vejcem podáváme s čerstvým pečivem. Vegetariáni použijí místo sádla olej.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!