Ciabatta recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

15 g sůl
450 g voda
olivový olej
600 g hladká mouka
kukuřičná mouka
1 balíček sušené droždí
1 lžička slad

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme se sušeným droždím do větší mísy. Sůl a slad rozpustíme ve vlažné vodě. Dobře promícháme a slanou vodu se sladem přidáme k mouce. Rukama směs promícháme, aby se suroviny spojily, a mísu přikryjeme potravinářskou folií. Mísu necháme 18 hodin odpočinout, třeba v uzavřené troubě. Samozřejmě vypnuté

  2. Po uplynuté době vidíme bublinovou a lepkavou směs. Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme olivovým olejem a posypeme kukuřičnou moukou

  3. Kuchyňský vál postříkáme studenou vodou a přiložíme potravinářskou folii. Folii posypeme hladkou moukou. Těsto položíme na vál s posypanou moukou, ruce si poprášíme moukou. Těstu dáme placatý a podlouhý tvar. Koncem folie těsto přikryjeme do požadovaného tvaru a folii prudce odstraníme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme další 2 a půl hodiny kynout

  4. Po uplynuté době těsto přendáme na plech a v předehřáté troubě pečeme na 220 °C asi 40 minut do světle hnědé barvy

  5. Ciabattu podáváme jako přílohu podle našeho gusta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!