Chutný salát s tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
150 g tuňák
4 ks ančovičky
4 ks zelené olivy
4 lístky čerstvá bazalka
4 ks černé olivy
125 g konzervované fazole
podle chuti
sůl
oregano
mletý černý pepř
podle potřeby
2 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka ze skla nebo plechovky odendáme z oleje a rozmačkáme vidličkou. Fazole vyndáme a opláchneme pod tekoucí vodou. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na měsíčky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. Olivy bez pecek nakrájíme na tenké plátky. Ančovičky nasekáme nahrubo. Omyté a dobře osušené lístky bazalky natrháme. Česnek nakrájíme na plátky.

  2. Všechny suroviny dáme do větší mísy, podle naší chuti osolíme, opepříme, přidáme oregano a zalijeme trochou olivového oleje. Salát dobře promícháme a uložíme odležet do lednice.

  3. Chutný salát s tuňákem podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!