Chutný salát s tuňákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 150 g tuňák 4 ks ančovičky 4 ks zelené olivy 4 lístky čerstvá bazalka 4 ks černé olivy 125 g konzervované fazole podle chuti sůl oregano mletý černý pepř podle potřeby 2 lžíce olivový olej
Postup Chutný salát s tuňákem recept
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka ze skla nebo plechovky odendáme z oleje a rozmačkáme vidličkou. Fazole vyndáme a opláchneme pod tekoucí vodou. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na měsíčky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. Olivy bez pecek nakrájíme na tenké plátky. Ančovičky nasekáme nahrubo. Omyté a dobře osušené lístky bazalky natrháme. Česnek nakrájíme na plátky.
Všechny suroviny dáme do větší mísy, podle naší chuti osolíme, opepříme, přidáme oregano a zalijeme trochou olivového oleje. Salát dobře promícháme a uložíme odležet do lednice.
Chutný salát s tuňákem podáváme s čerstvým pečivem.