Chutné houby z lesa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce petrželka 2-3 ks cibule 0 hrnků smetana 1 ks klobása 100 g sýr 750 g houby 3 lžíce bílé víno 100 g anglická slanina 0 lžiček citronová šťáva podle potřeby olej strouhanka máslo na vymazání podle chuti sůl vegeta mletý černý pepř
Postup Chutné houby z lesa recept
Postup přípravy receptu
-
Kloboučky žampionů, bedel, růžovek očistíme a prudce osmahneme z obou stran na oleji. Pak je vyskládáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Houby osolíme, opepříme a posypeme posekanou petrželkou.
Na zbylém oleji osmahneme na kolečka pokrájené cibule, přidáme nožičky hub a anglickou slaninu, obojí nakrájené na malé kousky, osmahneme, podlijeme bílým vínem a povaříme. Pak dochutíme vegetou, citronovou šťávou a touto směsí pokryjeme houbové hlavičky. Na každou dáme kolečko klobásy. Zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou. Chutné houby z lesa posypeme strouhaným sýrem podle chuti - niva, parmazán a podobně.
Houbovou směs pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
Chutné houby z lesa podáváme s vařenými brambory a okurkou.