Chutné houby z lesa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce petrželka
2-3 ks cibule
0 hrnků smetana
1 ks klobása
100 g sýr
750 g houby
3 lžíce bílé víno
100 g anglická slanina
0 lžiček citronová šťáva
podle potřeby
olej
strouhanka
máslo na vymazání
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kloboučky žampionů, bedel, růžovek očistíme a prudce osmahneme z obou stran na oleji. Pak je vyskládáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Houby osolíme, opepříme a posypeme posekanou petrželkou.

  2. Na zbylém oleji osmahneme na kolečka pokrájené cibule, přidáme nožičky hub a anglickou slaninu, obojí nakrájené na malé kousky, osmahneme, podlijeme bílým vínem a povaříme. Pak dochutíme vegetou, citronovou šťávou a touto směsí pokryjeme houbové hlavičky. Na každou dáme kolečko klobásy. Zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou. Chutné houby z lesa posypeme strouhaným sýrem podle chuti - niva, parmazán a podobně.

  3. Houbovou směs pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.

  4. Chutné houby z lesa podáváme s vařenými brambory a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!