Chutná bílá zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
1 ks cibule
3 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
250 ml sladká smetana
400 g kysané zelí
podle chuti
sůl
uzenina
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na osmažení

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzeninu nakrájíme na kostičky nebo kolečka. Tento recept je určen do velkého hrnce.

  2. K zelí přidáme nakrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme sůl s kmínem a povaříme doměkka. Zvlášť uvaříme v osolené vodě brambory a zvlášť na pánvi osmažíme na oleji nakrájenou uzeninu.

  3. Do sladké smetany vkvedláme hladkou mouku a vlijeme ji k zelí. Zelňačku důkladně rozmícháme a povaříme. Úplně nakonec přidáme zakysanou smetanu a necháme ještě krátce přejít varem.

  4. Chutnou bílou zelňačku ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!