Chutná bílá zelňačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks brambory 1 ks cibule 3 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 250 ml sladká smetana 400 g kysané zelí podle chuti sůl uzenina mletý černý pepř podle potřeby olej na osmažení
Postup Chutná bílá zelňačka recept
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzeninu nakrájíme na kostičky nebo kolečka. Tento recept je určen do velkého hrnce.
K zelí přidáme nakrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme sůl s kmínem a povaříme doměkka. Zvlášť uvaříme v osolené vodě brambory a zvlášť na pánvi osmažíme na oleji nakrájenou uzeninu.
Do sladké smetany vkvedláme hladkou mouku a vlijeme ji k zelí. Zelňačku důkladně rozmícháme a povaříme. Úplně nakonec přidáme zakysanou smetanu a necháme ještě krátce přejít varem.
Chutnou bílou zelňačku ihned podáváme na stůl k jídlu.