Chutná srnčí kýta na červeném víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
cibule
celer
mrkev
jalovec
špek
bobkový list
nové koření
olivový olej
450 ml červené víno
černý pepř
rajský protlak
třtinový cukr
srnčí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí maso naložíme předem - osolíme, prošpikujeme, svážeme a přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, nové koření, černý pepř, bobkový list a jalovec. Vše zalijeme červeným vínem a necháme dva dny odležet

  2. Maso pak dáme stranou a marinádu přecedíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a srnčí opečeme ze všech stran. Pak ho vyndáme na talíř a do hrnce nasypeme zeleninou z marinády. Přidáme k ní třtinový cukr, rajský protlak a necháme zarestovat

  3. Pak vložíme zpátky maso a zalijeme ho přeceděnou marinádou. Přivedeme k varu, dosolíme a necháme zhruba hodinu dusit doměkka. Hotové maso vyndáme a omáčku propasírujeme přes síto. Ze srnčího sundáme provázek, nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou

  4. Chutnou srnčí kýtu na červeném víně podáváme s libovolnou přílohou

  5. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!