Chřestové pirohy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
petrželka
mletý černý pepř
náplň
3 ks vejce
60 g šunka
1 lžíce mléko
50 g tuk
300 g chřest
těsto
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme a ve slané vodě uvaříme. Pak jej nakrájíme na kolečka, šunku na proužky. Vejce rozšleháme s pepřem, solí a mlékem.

  2. Do rozehřátého tuku nalijeme vaječnou směs, vmícháme chřest, šunku, jemně sekanou petrželku a mícháme do zhoustnutí. Troubu předehřejeme na 190°C.

  3. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce. Na každý dáme lžíci chřestové hmoty a čtverec listového těsta přehneme do trojúhelníku.

  4. Chřestové pirohy klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!