Chřestové pirohy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl petrželka mletý černý pepř náplň 3 ks vejce 60 g šunka 1 lžíce mléko 50 g tuk 300 g chřest těsto 1 balíček listové těsto
Postup Chřestové pirohy recept
Postup přípravy receptu
-
Chřest očistíme a ve slané vodě uvaříme. Pak jej nakrájíme na kolečka, šunku na proužky. Vejce rozšleháme s pepřem, solí a mlékem.
Do rozehřátého tuku nalijeme vaječnou směs, vmícháme chřest, šunku, jemně sekanou petrželku a mícháme do zhoustnutí. Troubu předehřejeme na 190°C.
Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce. Na každý dáme lžíci chřestové hmoty a čtverec listového těsta přehneme do trojúhelníku.
Chřestové pirohy klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dozlatova.