Chřestové smažené tyčinky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
škrobová moučka
olej na smažení
1 sklenice nakládaný bílý loupaný chřest
60 g jemná strouhaná houska
50 g strouhaný sýr parmazánského typu

Postup přípravy receptu

  1. Nakládaný chřest necháme okapat. Jemně strouhaný aromatický sýr promícháme se strouhankou. Vejce rozšleháme se lžící vlažné vody

  2. Okapaný chřest obalíme ve škrobové moučce, smočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance smíchané se sýrem. Obal zopakujeme a ve vyšší vrstvě oleje chřest usmažíme dorůžova. Necháme okapat na papírové utěrce

  3. Smažený chřest podáváme teplý s nejrůznějšími dipy, čerstvou zeleninou a pečivem. Chřestové tyčinky však můžeme podávat i s bramborovou kaší jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!