Chřest v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
4 ks bílek
1 ks citron
100 ml bílé víno
150 g hladká mouka
1 lžíce rostlinný olej
1 kg zelený chřest
1 hrst čerstvá řeřicha
podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Výhonky zeleného chřestu oloupeme a zbavíme zdřevnatělých konců. Takto očištěný chřest povaříme v osolené vodě s troškou citronové šťávy a kouskem másla. Stačí chvilka, poté chřest scedíme a necháme okapat.

  2. Bílky vyšlehýme s bílým vínem, lžící oleje a hladkou moukou na řidší těstíčko. Osolíme, okořeníme a přidáme najemno nasekané bylinky.

  3. Chřest obalíme v těstíčku a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova.

  4. Chřest v těstíčku podáváme s brambory a studenou omáčkou. Lze jej podávat i jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!