Chřest v těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 4 ks bílek 1 ks citron 100 ml bílé víno 150 g hladká mouka 1 lžíce rostlinný olej 1 kg zelený chřest 1 hrst čerstvá řeřicha podle chuti sůl čerstvě mletý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Chřest v těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Výhonky zeleného chřestu oloupeme a zbavíme zdřevnatělých konců. Takto očištěný chřest povaříme v osolené vodě s troškou citronové šťávy a kouskem másla. Stačí chvilka, poté chřest scedíme a necháme okapat.
Bílky vyšlehýme s bílým vínem, lžící oleje a hladkou moukou na řidší těstíčko. Osolíme, okořeníme a přidáme najemno nasekané bylinky.
Chřest obalíme v těstíčku a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova.
Chřest v těstíčku podáváme s brambory a studenou omáčkou. Lze jej podávat i jako chuťovku.