Vepřové ledvinky marinované recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 dl vývar
5 dl mléko
olej olivový
2 špetky zázvor mletý
500 g ledvinky vepřové
200 g žampiony
1 špetka sůl, pepř
2 lžíce sojové omáčky
1 dl červeného vína, nejlépe suchého
1 ks ledový salát
1 lžíce worcester
naťová petržel
1 ks paprika (oranžová)

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme žilek a řádně vypereme ve studené vodě. Potom je vložíme do nádoby se studeným mlékem a necháme odležet, nejlépe přes noc. Budou křehčí

  2. Druhý den si připravíme marinádu: smícháme vývar, víno, worchester, sojovou omáčku a mletý zázvor

  3. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek utřeme s trochou soli a pepře

  4. Ledvinky vyjmeme z mléka, osušíme a nakrájíme na větší, ale tenké plátky, krájíme šikmo. Opět propláchneme

  5. Nyní v hrnci přivedeme vodu k varu. Nesolíme. Do ní vložíme ledvinky a jen krátce povaříme. Nejdéle 1 minutu. Pak je ihned zcedíme a necháme odkapat

  6. V kastrole zahřejeme olej na kterém orestujeme žampiony, vmícháme česnek, lehce opepříme a odstavíme z tepla. Nyní vmícháme odkapané ledvinky, zalijeme marinádou a necháme odležet alespoň šest hodin v chladu

  7. Servírujeme na ledovém salátu, zdobíme paprikou a petrželkou. Pokrm lehce zakapeme marinádou. Výborně k tomuto předkrmu chutnají plátky opečené veky nebo bílý toustový chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!